Menu
Menu
Dane kontaktowe
ul. Leśna 2
96-321 Żabia Wola
tel. 577 647 111
570 747 112
e-mail: przedszkole@zabiawola.pl
Godziny pracy:
poniedziałek - piątek
- przedszkole 7:00-18:00
- sekretariat 7:00-15:00
Jadłospis
jadłospis
Poniedziałek 06.02.23
I śniadanie
Kawa Inka 150 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, razowe, żytnie, wielozbożowe) 35g, masło 5g, ser salami 10g, wędzonka krotoszyńska 20g, pomidor 25g
Herbata owocowa 150ml
ALERGENY: mleko, gluten, jaja, soja, seler, gorczyca, sezam, orzechy
II śniadanie
GRUSZKA
Obiad
Zupa jarzynowa z zacierką i natką pietruszki zabielana 250ml
Sznycelki z indyka 80g parowane w curry
Ziemniaki 200g z koperkiem
Sur. z ogórka kiszonego 80g i cebulki czerwonej 5g z olejem rzepakowym 2g
Kompot z czarnej porzeczki 200ml
ALERGENY: mleko, gluten, seler, jaja, soja, gorczyca
Podwieczorek
Kisiel waniliowy 200g (wyrób własny
BANAN
Wtorek 07.02.23
I śniadanie
Płatki jaglane 15g na mleku 200 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, razowe, żytnie, wielozbożowe) 35g, masło 5g, humus z marchewki 20g z sezamem, szynka delikatesowa z kurczaka 20g, ogórek kiszony 25g
herbata gruszka z jabłkiem 150ml
ALERGENY: mleko, gluten, jaja, soja, seler, gorczyca, sezam, orzechy
II śniadanie
BANAN
Obiad
Zupa ziemniaczana z koperkiem zabielana 250ml
Gulasz wieprzowy z karkówki 80g
Pęczak 35g
Sur. brokuł parowany 100g z prażonym słonecznikiem 5g
Kompot śliwkowy 200ml
ALERGENY: mleko, gluten, seler, jaja, soja, gorczyca
Podwieczorek
Herbatka wiśniowa 150ml
Chleb żytni 35g, jajko 30g, szczypiorek
ALERGENY: mleko, gluten, jaja
POMIDOR
Środa 08.02.23
I śniadanie
Kakao 150 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, razowe, żytnie, wielozbożowe) 35g, masło 5g, pasta z zielonego groszku 20g, szynka chłopska 20g, papryka czerwona 25g
Herbata porzeczkowa 150ml
ALERGENY: mleko, gluten, jaja, soja, seler, gorczyca, sezam, orzechy
II śniadanie
OGÓREK ZIELONY
Obiad
Zupa drobiowa z makaronem i natką pietruszki zabielana 250ml
Paluszki rybne z miruny 70g pieczone
Ziemniaki 200g z koperkiem
Sur. z kapusty pekińskiej 70, marchwi 30g i szczypiorku z jogurtem śmietankowym 20g
Kompot wiśniowy 200ml
ALERGENY: mleko, gluten, seler, jaja, gorczyca, soja, ryba
Podwieczorek
Pucharki owocowe z jogurtem greckim 50g w wykonaniu dzieci
Talarki jaglano-kukurydziane 5g
ALERGENY: mleko, gluten
WINOGRONO CZERWONE, KIWI, MELON, BANAN, JABŁKO
Czwartek 09.02.23
I śniadanie
Kaszka kukurydziana 10g na mleku 200 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, razowe, żytnie, wielozbożowe) 35g, masło 5g, pasta rybna z makreli wędzonej 20g ze szczypiorkiem, pierś gotowana z indyka 20g, sałata masłowa 15g
Herbata hibiskus 150ml
ALERGENY: mleko, gluten, jaja, soja, seler, gorczyca, sezam, orzechy
II śniadanie
POMARAŃCZA
Obiad
Zupa z soczewicy z ziemniakami i majerankiem 250ml
Ryż biały 45g z jabłuszkiem prażonym 100g i polewą cynamonowo - jogurtową 50g
Marchewka do chrupania 50g
Kompot truskawkowy 200ml
ALERGENY: mleko, gluten, seler, jaja, gorczyca, soja
Podwieczorek
Herbatka rumianek 150ml
PIZZA MARGARITA
(wyrób własny)
OGÓREK KISZONY
ALERGENY: mleko, gluten, seler, jaja, gorczyca, soja
Piątek 10.02.23
I śniadanie
Kawa Anatol 150 ml
Pieczywo mieszane (pszenne, razowe, żytnie, wielozbożowe) 35g, masło 5g, twarożek 20g z rzodkiewką 5g , kiełbaska wieprzowa 20g,rzodkiewka 25g
Herbata malinowa 150ml
ALERGENY: mleko, gluten, jaja, soja, seler, gorczyca, sezam, orzechy
II śniadanie
GRUSZKA
Obiad
Zupa jaglanka z natką pietruszki 250ml
Sos pieczarkowy (pieczarka 50g, cebula 10g, śmietanka 10g)
Kopytka szpinakowe
Sur. buraczki na zimno 100g z jabłkiem 15g, szczypiorkiem i olejem rzepakowym 2g
Kompot wiśniowy 200ml
ALERGENY: mleko, gluten, seler, jaja, gorczyca, soja, ryba
Podwieczorek
Budyń czekoladowy 200ml (wyrób własny)
MANDARYNKA
ALERGENY: mleko, soja